Werkwijze

Portula adviseert en begeleidt u bij het hele project, van het vinden van een kavel en het kiezen of ontwerpen van een bungalow tot en met de overdracht en eventueel de verhuur. Maar hoe gaat dat precies in zijn werk?

Persoonlijke wensen, sfeer proeven & proefwonen

Alles begint bij uw persoonlijke voorkeuren. Dat betekent dat we uw wensen inventariseren en de sfeer van verschillende locaties proeven, net zolang tot er een kavel is gevonden die voor u ideaal is. Onze medewerkers van Portula zijn regelmatig in Noorwegen en kunnen u dus persoonlijk verschillende kavels laten zien. We helpen u graag bij het plannen van uw reis en regelen uw verblijf in een nieuwe houten bungalow tegen een vriendelijke prijs.

Dit ‘proefwonen’ kunt u gewoon in een weekend doen. U vliegt dan bijvoorbeeld vrijdagavond naar Noorwegen of Zweden en gaat zaterdag met een van de medewerkers van Portula op stap om verschillende soorten kavels en huizen te bekijken. Elk huis heeft wel iets bijzonders, zoals een mooie buiten- of binnenhaard, een erker, een grasdak of een sauna. Door diverse mogelijkheden te bekijken, krijgt u een goed beeld van wat bij uw persoonlijke wensen past. Zondagavond kunt u weer thuis zijn met een hoofd vol ideeën – maar u kunt natuurlijk ook wat langer blijven proefwonen om volop te ervaren hoe het zal zijn om straks uw eigen vakantiebungalow in Noorwegen te hebben.

Offerte en financiering

Als we duidelijk hebben besproken waarop uw keuze is gevallen, stellen we een offerte op. Daarin staan al uw wensen duidelijk omschreven: de grootte en indeling van de vakantiewoning, de inrichting en al uw specifieke voorkeuren. Dat doen we overzichtelijk en begrijpelijk, zodat niets onduidelijk blijft en u achteraf nooit voor verrassingen komt te staan.

Nadat we het eens zijn geworden over alle onderdelen van de offerte, ondertekenen we deze. Vervolgens gaat Portula voor u aan de slag. Vanaf de start tot en met de sleutelklare oplevering blijven we uw persoonlijke aanspreekpunt.

Voor de financiering van uw vakantiehuis in Noorwegen kunnen we u in contact brengen met betrouwbare financiële partners, die in veel gevallen 60% van de woning willen financieren. Ook helpen we u bij de nodige formaliteiten in Noorwegen, zoals het aanvragen van een persoonsnummer en het openen van een bankrekening.

Van bouwplan naar eigen woning

Als alles rond is, kan uw vakantiehuis worden gebouwd. Om ervoor te zorgen dat onze vakantiewoningen stuk voor stuk perfect worden afgeleverd, werken we samen met streng geselecteerde leveranciers uit Noorwegen en andere landen.