Jotunheimen

Jotunheimen betekent ‘het huis van de reuzen’ en is een ongerept berggebied in het oosten van Noorwegen. Nationaal park Jotunheimen is ongeveer even groot als de provincie Friesland en je vindt er de grootste concentratie bergen van hoger dan 2.000 meter in Noord-Europa. Ook de hoogste bergen van Noorwegen staan hier: de Galdhøppigen (2469 meter) en de Glittertind (2464 meter).

Dit berglandschap is ideaal voor spectaculaire wandelingen langs woeste watervallen, gletsjers, rivieren en meren en door groene valleien. Een korte wandeling of een meerdaagse trektocht van hut naar hut – dat bepaalt ieder voor zich. Een van de bekendste wandelingen is het pad van Memurubu via de smalle berggraat Beseggen naar de berghut Gjendesheim. Deze route biedt een onvergetelijk uitzicht op de bergmeren Gjendevatnet en Bessvatnet.

Maar niet alleen wandelaars verblijven graag in Jotunheimen. Er komen ook veel bezoekers naar Jotunheimen voor het paardrijden, mountainbiken, klimmen, raften, en voor de gletsjertochten en grotten. In de winter zijn er volop mogelijkheden om te langlaufen, skiën en snowboarden.

Te midden van al dat natuurschoon zijn de Noorse cultuur en keuken altijd dichtbij. Sommige boerderijen verkopen bijvoorbeeld hun eigen hammen, kazen, worsten en broden – heerlijk!

 

Persoonlijke wensen, sfeer proeven & proefwonen

Alles begint bij uw persoonlijke voorkeuren. Dat betekent dat we uw wensen inventariseren en de sfeer van verschillende locaties proeven, net zolang tot er een kavel is gevonden die voor u ideaal is. Wij zijn regelmatig in Noorwegen en kunnen u dus persoonlijk verschillende kavels laten zien. Wij helpen u graag bij het plannen van uw reis zodat u kunt proefwonen en regelen uw verblijf tegen een vriendelijke prijs in een nieuwe houten bungalow.

Onze Bungalows